Εύκολες Πεντανόστιμες Καριόκες (Νηστίσιμες)
Οι Καριόκες αποτελούν μια λαχταριστή παραδοσιακή συνταγή, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί και στο νηστίσιμο τραπέζι. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για νηστίσιμες Καριόκες που θα σας ταξιδέψουν σε γεύσεις της παράδοσης.
Εύκολες Πεντανόστιμες Καριόκες (Νηστίσιμες)
Συστατικά
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για τις καριόκες:
450 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
250 γρ. σοκολάτα 52%
400 γρ. φρυγανιά
250 γρ. καρύδια
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 3′ ανακατεύοντας σταδιακά.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, τη ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, τα χοντροσπασμένα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ζυμώνουμε με το χέρι.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα, πλάθουμε ένα μπαστούνι, το τυλίγουμε στη λαδόκολλα και το βάζουμε για μία ώρα στην κατάψυξη.
Κόβουμε τις καριόκες σε στρόγγυλες φέτες και στη συνέχεια σε μισοφέγγαρα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα, τις βουτάμε μέσα, αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Αν θέλουμε δεν βάζουμε κανέλα και γαρύφαλλο.
Με το ίδιο μείγμα μπορούμε να κάνουμε νηστίσιμα τρουφάκια.
Αντί για φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε νηστίσιμα μπισκότα.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τους λάτρεις των νηστισίμων γλυκών, προσφέροντας μια γευστική επιλογή με αρωματικά υλικά και τη γνήσια γεύση της παράδοσης.
Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.