Κορμός Σοκολάτας (Μωσαϊκό)
Ο κορμός σοκολάτας, γνωστός και ως “μωσαϊκό,” είναι μια κλασική ελληνική συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Ακολουθεί η συνταγή για να φτιάξεις αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο.
Κορμός Σοκολάτας (Μωσαϊκό)
Υλικά:
250 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
160γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση:
Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί ρίξτε την κουβερτούρα μέσα κομμένη σε κομμάτια για να λιώσει.
Αφού κρυώσει ρίξτε το μείγμα πάνω στα μπισκότα. Προσθέστε τη βανίλια, το κονιάκ ή λικέρ και ανακατέψτε καλά.
Σχηματισμός Κορμού:
Άπλωσε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τύλιξε το σαν κορμό. Βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά.
Σερβίρισμα:
Όταν είναι έτοιμος, ξετύλιξε τον κορμό, κόψε σε φέτες και απόλαυσε!
Συμβουλές:
Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις αποξηραμένα φρούτα ή άλλους ξηρούς καρπούς.
Μπορείς να αντικαταστήσεις το κονιάκ με γάλα ή κάποιο χυμό αν δεν θέλεις αλκοόλ.
Ο κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό) είναι το ιδανικό επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Είναι γρήγορος, εύκολος και πολύ νόστιμος!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!