Kέικ με ινδοκάρυδο
Το κέικ με ινδική καρύδα είναι μια νόστιμη και αρωματική επιλογή που συνδυάζει την ελαφρότητα του κέικ με την εξωτική γεύση της ινδικής καρύδας. Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για τον απογευματινό σου καφέ ή ως γλυκό κατάλληλο για κάθε περίσταση.
Συνταγή για Κέικ με Ινδική Καρύδα:
Υλικά:
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε κομμάτια
4 αβγά
250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
150 γρ. ινδοκάρυδο
1 κ.γ baking powder
Οδηγίες:
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν μια λεία κρέμα.
Χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε ρίχνουμε μέσα στο μπολ ένα ένα τ’ αβγά.
Χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε ρίχνουμε μέσα στο μπολ ένα ένα τ’ αβγά.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Προσθέτουμε τέλος το ινδοκάρυδο και το ανακατεύουμε κι αυτό να
ενσωματωθεί στο μείγμα.
Αδειάζουμε,τέλος,σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διαστάσεις
28×10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω-κάτω,για 30 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε
το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα.
Αν βγει καθαρή το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί
10-15 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το κέικ με λίγο ινδοκάρυδο ή το περιβρέχουμε
ελαφρά με λίγο κονιάκ ή ρούμι.
Μπορούμε να καλύψουμε το κέικ και με γλάσο ή σαντιγί.
Απολαύστε το κέικ σας με την ινδική καρύδα και το αφράτο αποτέλεσμα!
Δείτε τη συνταγή αναλυτικά εδώ από την Alexandra.